
Ayrıca, ucuz vaatleri ve tribünlere oynamayı bırakabilirsem de yalnızlıktan söz etmeye başlayacağıma ant içerekten bir sonraki paragrafa geçmenin yarattığı melankolik etkiyi de sizlerle paylaşabileceğim. Başlamadan önce –“yukarıdan dayatmayla”- son bir uyarı; birazdan okuyacağınız ve bir boka benzemeyeceğini düşündüğüm bu yazı, az önce bir argo söz kullanma ihtiyacı duymama da neden olan yalnızlığım tarafından yazılmıştır, kaybolan zihinlerinizden –bu saçmalıklarının yalnızlığının yan etkisi olduğunu düşünen ve düşünmekle de kalmayıp iddia eden- yazarımız sorumlu değildir. İzninizle, -yalnızlığım ve ben- başlıyoruz…

Ah ah, ne kadar da isterdim şimdi sizi bu saçmalıklarla yoğun kılacağıma, bizi yalnızlığa ve onun kara çağına götüren süreci sizlere anlatmayı. Üzgünüm ama daha çok beklersiniz, yalnızım ben ve de akılsız… Kullanabileceğim başka akıllar da yok haliyle ve de üstadın deyişiyle ne mutlu ki! “İnsanlar beni hiçbir zaman anlamadılar/ anlayamadılar; ne mutlu bana ki, yarın da anlayamayacaklar” diye söyledi Zerdüşt. Şey, karıştırdım, söyleyen sıradan bir Zerdüşt değil, Nietzsche’ydi. Hani “tanrı öldü” diye kaşınıp da yine tanrı eliyle ölen var ya işte o. Yaşarken tanrıya yaptığı “kusurlu hareketler yüzünden” dokuz köyden kovulmakla kalmamış, tanrı tarafından bir ömürlük yalnızlık heykelciğinin en önemli adaylarından biri kılınmış yalnız insanın reel anlamdaki prototipi. Bunları niye yazdığımı da unutuyordum az kalsın, aracım sizlerin kafanızı karıştıraraktan başa dönmenizi sağlamaktı oysa ya da dibe vurmanızı… “Amacım mı?” hakikaten, neydi yahu (!)
Ne yazık ki tanrı, yaratı kavramlarından kapitalizmin, mottolarından olan “reklâmın iyisi kötüsü olmaz” sözünü, ona pratikte kanıtlayan kulunu kendi dünyasında yalnız kılarak canlı canlı mezara gömmüştür (imam ve cemaati arasındaki karşılıklı bağımlılığı burada hatırlatmak da kusurlu hareketlerden midir acep). Ateş seni çağırıyor dediğini de duyar gibi olduğum tanrım, kişi başına bir yalnız düşürmek de mi senin eserin ve fark ettim ki beni de sebepli yere yalnız kıldın. “kul acı söyler” yaz bunu da bir yerlere veya ekle günah defterime… “Yalnız insandan inciler” paragrafı kaldığı yerden devam edecek diyerekten geçelim bu paragraflardan daha da günaha girmeden ve evet, korktum (!)

Yalnızlığın büyüteceğine beni inandırdınız ama 25 yaşıma geldiğimde fark ettiğim bir şey daha varsa o da yalnızlığın büyütmesinin ardından pek de vurgulanmayan çürütme yetisidir. Unutmadan, “fark etmeler” insanı bilmeden “güçlü” kılabileceği gibi, bir o kadar da acı vericidir. “Büyüdükçe daha da yalnız olacağımı bilmek ne kötü anne” dememem elimde değil ve bu korku yüzünden bu yazıyı size yolladıktan sonra oturup izninizle, kendimi nasıl öldüreceğimi düşüneceğim (!) Yalnızlığın yan etkilerinden bahsetmeye ve incilerden kesitler sunmaya da devam edeceğiz.

Eee, birden geldik yazının sonuna. “Şuraya kadar bir şey anlamadık, yalnızlık ne, çağı nerede, yazının neresinde” diye garip yüz ifadesiyle yazıyı okuyan kişi! Halen anlamadın mı yoksa bu yazdıklarım niye. Yalnız arkadaşım benim demem odur ki; Yalnızlık, anlatılmaz! Yalnızlık, paylaşılmaz! Yalnızlık, insana mahsus! Yalnızlık, bazen insanlık hali bazen de Baudrillard’a öykünüp “yalnızım dostlarım” diyerekten aforizmalarla paradoksal düzlemler kurmak! yalnızlık, -tek başınayken dinlediğinde sulu gözlü olduğunu anladığın- The Doors’dan “people are strange” şarkısının sözlerinde kendini bulabilme durumu! Yalnızlık, iş dönüşü kapıyı anahtarla açıp karanlık eve girdiğinizde "ben geldim" diyecek kimse olmadığında hatta daha beteri, kimse olmadığını bile bile "ben geldim ulan evim, nasıl geçti günün be yav" dediğinizdeki ve de evle, bilgisayarla, televizyonla, puzzle'la, müzikle, mutfak penceresiyle, otla bokla yüksek sesle konuştuğunuzdaki hal! Yalnızlık, elektriğin kesildiği anlarda yanınızda “ne iyi oldu bak, konuşmamıza yaradı” diye avunacağınız kimsenizin olmaması! Yalnızlık, 7tepeli şehirde kalabalıkta bir yüz olduğunuzu anladığınız zamana verilen ad! Yalnızlık, “ben yoksun, çünkü sen yoksun” diye ……tan tayyare laflar üretmeye başlamanıza vesile! Yalnızlık, bu yazının tüm yükünü üstüne attığım götü boklu! Yalnızlık, üstada öykünerek söylediğim -adına yarışmalar düzenlenen bir pasaklı (sidikli) kontes! Yalnızlık, yazılamayanların yazılabileceği, potansiyel bir cinayet, katili meçhul… Yalnızlık, kendimizi yalnız komamak için bütün gece aynanın karşısında oturmamıza neden olan! Yalnızlık, yüzyıllık! Yalnızlık, bin yıllık! Yalnızlık, tarihle yaşıt! Yalnızlık, bir üç nokta, yarım kalmış, arkası var bilirsin ama elin kolun bağlı getiremezsin! Yalnızlık, umutlarını bir şıpsevdi çiklet çıkartmasına bağlamaktan başka çare kalmamasının sonucu! Yalnızlık, cenaze veya tadilat nedeniyle kapatıp durmak Erdost’u! Ve asıl ve de en kötü olanını da diyerekten bitirilen bir yazıda, YALNIZLIK, eşittir O’nun olmaması durumu…
Erdost Yüksel
twitter.com/erdostyuksel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostmodern Hyde Park'a hoş geldiniz :D
Bu sizin bana yazdığınız ilk yorumunuzsa, dövüşeceksiniz... Welcome the erdost club...
Yorum yazmanız beni mutlu eder, yorumunuz etmese bile...
Yaz işte be...