14 Haziran 2012 Perşembe

Tarihimde Bugün...

Küçük sayılırdım o zamanlar. "Yatağan Yağmurları'nda Bir Düğün" yazımdan da hatırlayacağınız çocukluk arkadaşım Görkem'in doğum günüydü ve kendince bir parti organize edip yakın arkadaşlarını çağırdı. En yakın arkadaşı da bendim, gitmedim. Bozuldu. çok bozuldu, bayağı bozuldu yani öyle böyle değil. Bir yerden sonra bozulmaz diye bekledik, daha da bozuldu :P Şaka bi yana üç bilemediniz beş gün surat yaptı. Umursamadım ama bozulduğuna da üzüldüm bir yandan. 

Doğum günleri iyi günlerdendi ve hesapta ben kötü gün dostu olmalıydım. Durumu bu bağlamda açıklamaya çalıştım; "İyi gününde yanında arkadaşların vardı ki bu güzel ama kötü gününde ben olacağım yanında" diyerek gerçek anlamda boyumdan büyük laflar ettim ve "Saçma bir gün uğruna hayıflanmayı bırak artık" diye de ekledim. "Ağlamayı bilmeyenin gülüşünden bi bok olmaz" mottosuna sarılmıştım. Başta da dedim ya küçük sayılırdım o zamanlar. Sonraları gerçekten kötü günler de gördük. Salak gibi alakamız olmayan kavgalara bile girdik büyüme hallerinde, nice sırlar edindik, ciddi ciddi aç da kaldık, son kullanma tarihi geçmiş makarna sevinçleri yaşadık ama sözümüze sadık olarak yanyanaydık hep ki ne mutlu, hala da öyleyiz.

Sonraları söylediğim sözün doğru yanları olsa da oldukça eksik olduğunu öğrendim. Yanlış olduğunu bildiğin şeyden dönmemek de olmaz neticede. Hayat sadece kötü günlerden ibaret değildi ve beraber ağlayabildiğim birisiyle gülmek de en çok bana yakışırdı. Buydu yani olması gereken.  Bu günler eğlenmek için bir hatırlatma servisi sayılırdı. Özetle de benim için gerçek kutlu doğum haftaları bunlardı...

Şimdi de gelelim bugüne. Bugün benim en sevdiğimin, Özgem'in doğum günü. Bugüne kadar özel günlerimizi hiç unutmadım ve hediye almayacağız sözümde de hiç durumadım. Bugün de "Doğum günün bana geldiğin gündür ulen..." tarzı bir çıkış yapacak ya da sözümde duracak değilim :D Özel günleri unutmamak için banka başvuru/kayıt formlarına özel günlerinin tarihlerini yazan dostlarım var benim; Mesaj atıyor ya bankalar...  Ne manyaklık ama. Sonra sevgiliden ayrılıyorlar, zırta pırta mesaj geliyor :) 

Geçen sene de oldukça ilginç bir doğum günü olmuştu garibimin. "Tamamen duygusal" nedenlerden dolayı evde ve bizbize kutlamıştık. Yaptığım yemeğimsi ve inanılmayacak kadar leziz şeyleri yemiş, kendimizce eğlenmiştik.  O'na yazdığım şiirimsi şeyi okuyamamıştı, gece sonunda çok sevdiğimiz bir kişiyi sokaktan toplayıp eve getirmek zorunda kalmamızdan sebep. Arkadaşımız mesaj attı; "Gelin alın çok kötü durumu ayakta duramıyor" diye. O'na sürpriz doğum günü hazırladık falan sandı son ana kadar ve bu berbat bir şey... Bu sene kendini affettirecekti O kişi de, nerdeeee :P Hala çok seviyoruz, o ayrı :D

Daha da uzatmadan geleyim tarihte bugüne, gerisi genel değil :)

Tarihte Bugün...





23 yorum:

  1. en sevdiğin Özge'n bu yazıyı okuduysa ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha anlicaktır.

    ne hoşmuş o esprili yazı ve doğum günü kutlu olsun güzel özge'nin, hep mutlu olsun :)

    senn daha küçükken kendinden büyük laflar etmişsin de görkem'e cevap vericek bir şey bırakmamışsın yazık.

    ama bir nevi güzel bi yaklaşım ben kötü gününde yanında olucam diye fakat fakat insan sevdiğini iyi günününde de yanında ister ki neyse küçükmüşsün o zaman o yüzden bi şey demicem :P

    az kalsa unutuyordum, özge'nin geçen sene o durumu sürpriz doğum günü sanması ne fenaymış ama leziz yemekleri yediği için de aslında çok güzel bir doğum günüymüş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyabildi bu kez :)

      İçten temennileriniz için defalarca teşekkür ederim efendim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum ki özetle "anasından doğduğu güne pişman etmeyeceğim O'nu"

      Kendimden hakikaten büyüktü laflarım, belki de hala öyleler :P

      Güzel günlerde de birlikte olmak gerektiğine fazlasıyla katılıyorum epeydir...

      Yahu o sürpriz doğum günü bekleme faslı epey bi konuşuluyor aramızda. O kadar yüksek bir beklentiden düştü ki aşağıya... Oy oy.

      Yine yine teşekkür ederim :D

      Sil
  2. Ahah, bu iyi bir doğum günü hediyesi olacak bence :D Blogda tüm takipçilerin öğrenmiş oldu, ben de buradan, tanımadığım Özge'ne iyi ki doğdun dileklerimi iletiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. O da yorumları okuyunca "senin takipçi sayın 190 değil miydi, 180 olmuş" diye, takılıyor bana :)

      Sil
  3. Özge'ye nice seneler dilerim. Sizi de tebrik etmeli, bu güzel düşünceden dolayı. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için (::)

      Sil
  4. Selam Erdost,
    Özge'nle yaşayacağın nice güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam,

      İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aynılarını ben de diliyorum inanın :D

      Sil
  5. Aşk yazılarla bütünleştiğin de ortaya harika romanlar çıkarmış,sen ve özge roman olmaya yol almaktasınız ve ben bunu çok sevdim...Evet senin en başlarda vardı öyle hallerin hatırlıyom ben:))ben kötü gün dostuyum pozları felan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce 1-2 defa "Özge'nin doğum günü bugün" kandırmacasına kurban etmeme rağmen seni güzel güzel yazıyorsun hala, aferim sanaaa :P Neyseki dün tutturdun :P

      Kötü gün er dost'uyum ben, pehh :)

      Sil
  6. 1986 olduğu için yıl şimdilik sorun olmaz ama sen yine de önümüzdeki yıl, yıl belirtme orda. tarihte bugün de yıl yerine ? koy...:))

    ayrıca da kutlu olsun doğum günü ve dostlarının özel günlerini unutma...

    kim biliiir neden alınır insanlar o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Anlaştık :D

      Hatırlanmak ister insan, ilgi bekler ki bulamazsa alınır :D

      Sil
  7. Doğum günleri... Pek taraftarı olamadık ama kutlu olsun diyelim. Kötü gün dostuna da açıklık getirelim,aslında az evel dediğime tezat olarak; doğmak en büyük hatamızdı belki de , elimizde olmadan ! Yukarıdaki tüm yorumlara inat gibi durdu, silme hakkınız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutladığınız için teşekkür ederim. Silmek de nereden çıktı ya hu...

      Elimizde olmayan bir şey nasıl hata olabilir ki diye sormak isterim :)

      Ha, "Tesadüfen doğduk, mecburen yaşıyoruz" derseniz, onu da kabul edemeyeceğimi biliniz...

      "Zorunlu olarak doğduk, tesadüfen ... milletinden olduk" derseniz, kabul edebilirim :D

      Sil
    2. İsteyerek doğanlardansınız sanırım,ayrıca saygı duydum :)

      Yaşamak da bu hatayı düzeltmek için çabalamak. Tabi bu bakışa açı katmak adına ifade ettiğim bir şey. Ne olduğumuzu çözemedim,ki,çözemeyeceğim de sanırım.

      Mumlar umuttur, söndürmek için yakılmaz demişimdir.

      Sil
    3. İnsan isteyerek doğamaz dedim aslında. Yani değiştiremeyeceğimiz bir mevzuda nasıl hatamız olabilir? Doğmak bir hata olamaz. Söylediğiniz bağlamda belki yaşamak olabilir ki ben öyle de düşünmüyorum. Hayata - ile başlamamız bile bunun bir hata olmasını sağlamaz bence :D

      Süslü bir söz :)

      Bu arada adsız olarak yazıyorsunuz. Ben sizinle daha önce de konuşmuş olmalıyım...

      Sil
  8. Benim hafızam çok kötü çok az şey hatırlıyorum malesef küçüklüğüme dair:S Bende beklerim

    www.bakbuharika.blogspot.com

    Facebooktan takip etmek için

    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil
  9. hey corçççç mimledim seni bloguma beklerm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunu bulamadım desem, çok mu ayıp olur? Google + çıkıyor sadece...

      Sil
  10. ne tatlı bi dost yazısı(: mutlu yıllar illa doğum gününde denmez değil mi? hakkımı kaybettim mi? her dakika o yılın, önündeki yılların çok mutlu geçmesi istenebilir bence. daha dolu, daha hayırlı, daha mutlu yıllar dilerim kendisine(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Semmma (Sözlüğe gidip migrosun en büyük hissedarlarından olduğundan 3m'li olduğunu söyleyeceğim :)

      Ve pek tabii bir kişiye mutluluk dileği her an sunulabilir :)

      Sil

Dostmodern Hyde Park'a hoş geldiniz :D

Bu sizin bana yazdığınız ilk yorumunuzsa, dövüşeceksiniz... Welcome the erdost club...

Yorum yazmanız beni mutlu eder, yorumunuz etmese bile...

Yaz işte be...